Please select a page template in page properties.

Leksikon stručnih izraza. Tehnika grijanja
objašnjena na jednostavan način.

Sve o grijanju. Od A do Ž

Na području grijanja postoje određeni stručni pojmovi koje je potrebno objasniti. Ovdje možete pronaći sve što je važno. Poredano abecednim redom.

Digitalna tehnika plamenika

Rad plamenika i nadziranje plamenika potpomognuti su modernom mikroprocesorskom tehnikom. Na taj način korisnik može jednostavno i brzo pozvati razne informacije. Također i servisni tehničari u digitalnom postupku dobivaju neke dodatne informacije za sigurno i brzo održavanje.

Digitalni programski sklop

Pomoć u odvijanju funkcije izgaranja s modernom mikroprocesorskom tehnikom. Korisniku su na raspolaganju mnoge dodatne prednosti. Također i servisni tehničari mogu preciznije i brže izvoditi svoje radove (Digitalna tehnika plamenika ).

Displej

Digitalni prikaz na regulacijskom uređaju. Obično se koriste LCD zasloni (Liquid Crystal Display – zaslon s tekućim kristalima) za posebno jasan i opsežan prikaz informacija.

Donja ogrjevna vrijednost Hi

To je količina topline koja se oslobađa kod potpunog izgaranja jednog kubičnog metra gasa (standardno stanje) ili kilograma loživog ulja, kada je voda nastala kod izgaranja u obliku pare. Izražava se u jedinici kWh/m3 ili kWh/kg, a skraćeno se toplinska vrijednost Goriva  također označava i oznakom Hi.

Up