Please select a page template in page properties.

Modernizacija grijanja. Štedi energiju i smanjuje emisije.

Staro grijanje. Velika potrošnja.

Ako Vaše grijanje radi već više od 20 godina, Vaši režijski troškovi obično su vrlo visoki. Nemojte više bacati novac na održavanje svog sistema grijanja. Radije odmah investirajte u novo grijanje. Moderni sistemi grijanja su visokoučinkoviti i imaju niske vrijednosti emisija. To je dobro ne samo za kućni budžet, već također i za okoliš. Krajnje je vrijeme za modernizaciju. Sve što morate znati, pronaći ćete ovdje.

Modernizacija grijanja. Iz dobrih razloga.

U prilog modernizaciji grijanja ne govore samo starost i učinkovitost uređaja, već također i aspekti kao što su sigurnost, komfor i zaštita okoliša:

Potencijal uštede energije do 30 % pa stoga i značajno smanjenje troškova grijanja

Nova regulacijska tehnika sprječava nepotrebno visoku temperaturu polaznog voda

Moderni kotlovi su bolje izolirani, stoga bolje čuvaju toplinu i smanjuju potrošnju goriva

Solarni kolektori mogu pokriti potrebe za toplom vodom ljeti. Grijanje može ostati isključeno.

Dodatno se koristi toplina dimnih gasova, što osigurava visok stepen iskorištenja i smanjenje emisija

Povećanje komfora zahvaljujući manjoj buci, jednostavnom upravljanju i rukovanju putem aplikacije i weba

Podrška grijanju. Solarna dopuna.

Moderna gasna i uljna kondenzacijska tehnika vrlo je učinkovita i može se savršeno kombinirati s obnovljivom solarnom tehnikom. To je razumno rješenje i u ekonomskom i u ekološkom pogledu. Besplatna energija Sunca podrška je i grijanju i zagrijavanju potrošne vode. Kombinacija sa solarnim kolektorima vrijedna je razmatranja upravo kod modernizacije grijanja.

Dodatno korištenje snage Sunca u velikoj mjeri smanjuje troškove grijanja, budući da ima dana kada se uopće ne mora koristiti Kondenzacijski sistem . Ostali popratni učinci: aktivan doprinos zaštiti klime i manja ovisnost o dobavljačima Goriva .

Modernizacija. U četiri koraka.

Modernizacija Vašeg sistema grijanja se isplati. Prije svega u pogledu omjera uloženog i dobivenog. Uz kombinaciju stručnog savjetovanja i planiranja Vašeg grijanja i Weishaupt sistema grijanja i solarnih sistema brzo ste i najbolje opremljeni za budućnost.

Korak 1: Stupite u kontakt sa svojim stručnjakom za grijanje

Prvi korak u modernizaciji grijanja: Osobno se posavjetujte sa stručnjakom. Uz pomoć naše tražilice specijaliziranih firmi pronaći ćete svog kompetentnog Weishaupt stručnog partnera u svojoj blizini.
Korak 2: Odaberite svoj sistem grijanja

Zajedno sa svojim stručnjakom za Weishaupt proizvode, nakon objašnjenja potencijala za uštedu energije, odaberite energent koji je za Vas odgovarajući (gas, ulje, solarna energija ili energija iz okoliša) i odgovarajući sistem grijanja (Kondenzacijska tehnika, Solarna termija ili dizalica topline) za svoju nekretninu.

Korak 3: Iskoristite poticajna sredstva na koja imate pravo

Nadležne institucije na svim nivoima, od općinskih, kantonalnih, entitetskih do državnih, kao i međunarodne organizacije, često objavljuju poticaje za ugradnju sistema koji koriste obnovljive izvore energije. Raspitajte se kod nadležnih institucija o mogućnostima poticaja.

 

 

Korak 4: Dodjela narudžbe

Sada samo trebate dodijeliti narudžbu specijaliziranoj firmi za grijanje i ona može započeti s modernizacijom Vašeg sistema grijanja.

Vaša pitanja.Naši odgovori za izvoditelje modernizacije.

Postoji li financijski poticaj za modernizaciju mog sistema grijanja?

Weishaupt dizalice topline i solarni sistemi su vrlo učinkoviti pa su stoga često predmet poticaja. Nadležne institucije na svim nivoima, od općinskih, kantonalnih, entitetskih do državnih, kao i međunarodne organizacije, često objavljuju poticaje za ugradnju sistema koji koriste obnovljive izvore energije. Raspitajte se kod nadležnih institucija o mogućnostima poticaja.

Specijalizirane firme za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Specijalizirane firme za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Podružnice za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Molimo odaberite mjesto.

Koristi moju lokaciju
Back
Rezultati pretraživanja Rezultat pretraživanja Nema rezultata
Rezultati se učitavaju

Pronađite svoju nadležnu podružnicu:

Up