Please select a page template in page properties.

Oznaka učinkovitosti sistema grijanja. Pomoć u donošenju odluke - pregled

Provjerite energetsku učinkovitost. I usporedite.

Effizienzlabel Heizsysteme

Jedna oznaka. Mnoge prednosti.

Zamisao

Označavanje sistema grijanja zasniva se na smjernicama Europske unije – radi bolje usporedbe i kao pomoć u orijentaciji među proizvođačima i proizvodima. Metodama izračuna, koje je propisala EU komisija, utvrđen je jedinstveni, standardizirani postupak. To pomaže potrošačima pri kupnji sistema grijanja.


Korist

Orijentacija i klasifikacija su važni. Stoga su etikete s prikazom energetske učinkovitosti izrađene prema određenim standardima. Međutim, na energetsku učinkovitost i potrošnju sistema grijanja utiču razni faktori: Koliko treba zagrijati kuću? Koliko tople vode se troši? Postoji li podno grijanje? Odluku o kupnji, dakle, ne treba donositi samo na temelju energetske naljepnice.


Naljepnica proizvoda

Svaki sistem grijanja ima takozvanu energetsku naljepnicu proizvoda. Na njoj se može očitati energetska učinkovitost kod grijanja i eventualno zagrijavanja vode. Ovisno o sistemu grijanja, također su navedene i druge vrijednosti, kao što je razina zvučne snage.


Naljepnica postrojenja

Još sadržajnija od naljepnice proizvoda: naljepnica postrojenja. Ona prikazuje energetsku učinkovitost kompletnog postrojenja grijanja, kao npr. sistema grijanja s regulatorom i spremnikom pitke vode. Ovdje su uračunata i proširenja, kao što su solarni kolektori.


ERP oznaka

ERP oznaka Jednostavno objašnjeno.

Različite etikete proizvoda za različite vrste proizvoda: tako se, primjerice, kod sistema grijanja s integriranim zagrijavanjem pitke vode također analizira voda ili kod split dizalica topline također mjeri i buka.

Specijalizirane firme za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Specijalizirane firme za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Podružnice za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Molimo odaberite mjesto.

Koristi moju lokaciju
Back
Rezultati pretraživanja Rezultat pretraživanja Nema rezultata
Rezultati se učitavaju

Pronađite svoju nadležnu podružnicu:

Up