Please select a page template in page properties.

Različiti izvori energije, jedan zahtjev: Pouzdana kvaliteta.

Weishaupt proizvodi. Ujedinjuju oblik i funkciju.

Weishaupt razvija energetsku tehniku. Svojim gotovo 70-godišnjim iskustvom i znanjem u kondenzacijskoj tehnici proizvodimo funkcionalne sisteme grijanja za gas i ulje, dizalice topline i plamenike za stanove i jednoobiteljske kuće, kao i za industrijske komplekse. Osim toga, naše je sisteme grijanja moguće dopuniti obnovljivom sunčevom energijom. Osnovna obilježja vrhunskih Weishaupt proizvoda: savjestan razvoj, visokokvalitetna obrada, velika sigurnost u funkcioniranju i maksimalna učinkovitost. Pri tome je jedna stvar posebno važna: dizajn prati funkciju.

Sistemi grijanja za gas i ulje

Učinkovitost zahvaljujući kondenzacijskoj tehnici. Mogućnost proširenja npr. solarnim kolektorima. Od zidnih sistema preko velikih kotlova pa do kompaktnih rješenja uključujući spremnike.

Više
Dizalice topline

Grijanje uz pomoć energije iz okoline - sa zrakom, tlom i vodom kao izvorima topline.

Više
Solarni sistemi

Idealna dopuna sistema grijanja. Za zagrijavanje pitke vode, a i kao podrška grijanju kuće.

Više
Sistemi pitke vode i spremnici energije

Weishaupt spremnici energije i uređaji za zagrijavanje pitke vode specijalno su konstruirani za kombiniranje s Weishaupt sistemima grijanja. Za zagrijavanje pitke vode putem solarnog sistema, a isto tako i udruživanje različitih izvora topline.

Više
Plamenici

Weishaupt gasni, uljni i kombinirani plamenici dokazali su se već milijune puta. Spektar seže od kompaktnih plamenika snage 40 kW pa do industrijskih plamenika snage do 32.000 kW.

Više

Moderno grijanje. Pomoću gasa i ulja.

Suprotno nekim prognozama, gas i ulje će i u nadolazećim desetljećima biti najvažnija Goriva  na tržištu topline. Dakle, rješenje za budućnost: visokoučinkovita kondenzacijska tehnika na gas ili ulje.

Postojana toplina. S obnovljivim izvorima energije.

Dizalice topline pretvaraju toplinsku energiju iz okoline u toplinu, umjesto sagorijevanja gasa ili ulja. Izvori topline mogu biti zrak, tlo i voda. Savršena obnovljiva dopuna dizalicama topline i kondenzacijskim sistemima: solarni kolektori.

Gotovo 70 godina iskustva. U svakom plameniku.

Weishaupt gasni, uljni i kombinirani plamenici dokazali su se već milijune puta od 1952. godine. U cijelom svijetu. Oni su učinkoviti i pouzdani – rezultat beskompromisne usmjerenosti na kvalitetu.

Toplina na zalihi. Sa spremnicima energije.

Weishaupt spremnici energije sakupljaju, uslojavaju i raspodjeljuju toplinu proizvedenu iz različitih izvora energije (npr. kondenzacijskih sistema, dizalica topline ili solarnih kolektora), a u skladu s načelima ekonomičnosti. Primjer je zagrijavanje tople vode putem solarne termije.

Vaša pitanja.Naši odgovori.

"Pravilno grijanje" - što to danas znači?

Kod pravilnog grijanja potrebno je paziti na četiri točke:

  1. Odabir ispravne moderne i učinkovite tehnike grijanja je važan kako troškovi grijanja ne bi "pojeli" kućni budžet.
  2. Generatori topline u kući bi trebali što manje doprinositi opterećivanju globalne klime.
  3. Kod modernizacije ili nabave novih sistema treba paziti na pouzdanost kvalitete, kako bi se osiguralo trajno funkcioniranje sistema grijanja.
  4. Sistem grijanja mora biti točno prilagođen osobnim stambenim okolnostima – ponuda proizvoda i mogućnosti različitih kombinacija dopuštaju i neka individualna rješenja.

Savjeti pouzdanog specijaliziranog prodavača u kombinaciji s pravim proizvodima čini osnovu za pravilno grijanje.

Dobro grijanje treba raditi "štedljivo". Postoje li uistinu tako velike razlike između nekad i sada?

Itekako! Kod uštede energije danas se, s jedne strane, radi o uštedi novca kroz što manju potrošnju energije, a s druge strane o očuvanju ograničenih resursa.

Bez obzira na to koji se izvor energije koristi (sunce, toplinska energija iz tla, vode i zraka ili gasa, ulja i struje) – danas je najvažnije "povećanje učinkovitosti".

Velike količine neiskorištene energije često se, zbog zastarjele tehnike, jednostavno izbacuju kroz dimnjak. Moderni sustavi grijanja, kao što su uljna ili gasna kondenzacijska tehnika ili dizalice topline, mogu znatno smanjiti potrošnju energije. A manje energije također znači i manje Emisije .

Up