Please select a page template in page properties.

Obnovljivo grijanje. Uz pomoć snage Sunca.

Weishaupt sistem pločastih kolektora WTS-F2.

Sistem WTS-F2 razvijen je specijalno za vrste montaže „na krov“ i „ravni krov“. Ovi su kolektori prikladni i za veće solarne sisteme, a i za manje sisteme - za zagrijavanje potrošne vode, a i kao podrška grijanju.

Energetska učinkovitost
Izvrsno iskorištenje energije

Weishaupt solarni kolektori koriste i direktno i indirektno sunčevo zračenje. Kao podrška grijanju kod, primjerice, stambene površine 120 m², potrebna su četiri kolektora, svaki površine 2,5 m². Za čisto zagrijavanje potrošne vode za tročlano kućanstvo dovoljna su dva kolektora.

Indirektno sunčevo zračenje

Mirotherm višeslojni površinski premaz, osim direktnog sunčevog zračenja, za dobivanje topline također koristi i difuzno zračenje.

Prednosti uređaja
Robusna izvedba

Zavareni aluminijski okvir trajnoelastično je zalijepljen sa solarnim staklom.

Dug životni vijek

Kako bi se izjednačila istezanja materijala uzrokovana utjecajem temperature, kod spajanja kolektora koriste se specijalni kompenzatori. To je bitan preduvjet za dugotrajnost i pouzdanost u radu.

Instaliranje
Fleksibilna primjena

Weishaupt solarni kolektori prikladni su kao dopuna starih postrojenja, a također i novih sistema grijanja. Mogu se kombinirati s različitim Weishaupt sistemima spremnika: kao solarna podrška sistemima grijanja s Weishaupt spremnicima energije (WES 660 ili WES 910) i kao solarno zagrijavanje potrošne vode s bivalentnim grijačem potrošne vode WASol.

Atraktivne mogućnosti poticaja

Weishaupt solarni sistemi su vrlo učinkoviti pa su stoga često predmet poticaja. Nadležne institucije na svim nivoima, od općinskih, kantonalnih, entitetskih do državnih, kao i međunarodne organizacije, često objavljuju poticaje za ugradnju sistema koji koriste obnovljive izvore energije. Raspitajte se kod nadležnih institucija o mogućnostima poticaja. Također se možete savjetovati i sa svojim stručnjakom za grijanje.

Informativni materijal. Detaljno, opširno, zanimljivo.

Informationsmaterial Magazin

Weishaupt sistem pločastih kolektora WTS-F2

Model

Bruto površina
Širina
Dužina
Visina
Težina

Solar KEYMARK (DIN CERTCO)
Model

Bruto površina
Širina
Dužina
Visina
Težina

Solar KEYMARK (DIN CERTCO)
WTS-F2 K5

2,51
1 212,0 mm
2 070,0 mm
65,0 mm
34,000 kg

WTS-F2 K6

2,51
1 212,0 mm
2 070,0 mm
65,0 mm
34,000 kg

WTS-F2 Fleksibilni sistem solarne termije.

Bez obzira radi li se o sedlastom, četverovodnom ili ravnom krovu, garaži ili kući – fleksibilni Weishaupt WTS-F2 uklapa se u gotovo svaki krov pa stoga može uštedjeti i velike količine energije.

Dodatna sigurnost

  • Kompenzatori izjednačuju istezanje materijala uzrokovano utjecajima temperature
Opener
Čvrsti spoj

  • Šina s mogućnošću niveliranja
  • Krovna sidra koja je moguće premještati
Opener
Ušteda električne energije

  • Energetski štedljiva električna solarna pumpa WHI-pump-sol
  • Opsežna tehnika sistema
Opener

Vaša pitanja.Naši odgovori na temu Solari.

Postoje li programi poticaja za solarnu energiju?

Weishaupt solarni sistemi su vrlo učinkoviti pa su stoga često predmet poticaja. Nadležne institucije na svim nivoima, od općinskih, kantonalnih, entitetskih do državnih, kao i međunarodne organizacije, često objavljuju poticaje za ugradnju sistema koji koriste obnovljive izvore energije. Raspitajte se kod nadležnih institucija o mogućnostima poticaja.

Koji je najbolji način korištenja Weishaupt solarnog sistema?

Postoje dva različita načina korištenja Weishaupt solarnog sistema.

  1. Kao podrška zagrijavanju vode: Za dobar solarni prinos optimalno je da površina kolektora bude okrenuta točno prema jugu, uz nagib krova od 45 stupnjeva. Međutim, samo u rijetkim slučajevima mogu biti ispunjena oba uvjeta istovremeno. Odstupanja se kompenziraju povećanjem površine kolektora.
  2. Kao podrška grijanju prostora: Za solarni sistem s dodatnom podrškom grijanju neophodno je zasebno projektirati veličinu kolektora i potrebnog solarnog spremnika. Zbog povećanog zahtjeva za toplinom usljed dodatne podrške grijanju treba dimenzionirati veće kolektorsko polje i solarni spremnik. Iz toga proizlazi stopa solarnog pokrića za grijanje i toplu vodu do 30 %, što znači da se troškovi grijanja mogu smanjiti do 30 %.

Specijalizirane firme za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Specijalizirane firme za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Podružnice za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Molimo odaberite mjesto.

Koristi moju lokaciju
Back
Rezultati pretraživanja Rezultat pretraživanja Nema rezultata
Rezultati se učitavaju

Pronađite svoju nadležnu podružnicu:

Up