Please select a page template in page properties.

Obnovljivo grijanje. Uz pomoć snage Sunca.

Weishaupt sistem pločastih kolektora WTS-F1.

Weishaupt solarni kolektori za montažu u krov integriraju se u krovni pokrivač. Na taj se način kolektori savršeno uklapaju u cjelokupnu sliku i arhitekturu kuće. I to uz fleksibilne mogućnosti primjene: kao solarna podrška sistemima grijanja, a također i za solarno zagrijavanje potrošne vode.

Energetska učinkovitost
Izvrsno iskorištenje energije

Weishaupt solarni kolektori koriste i direktno i indirektno sunčevo zračenje. Kao podrška grijanju kod, primjerice, stambene površine 120 m², potrebna su četiri kolektora, svaki površine 2,5 m². Za čisto zagrijavanje potrošne vode za tročlano kućanstvo dovoljna su dva kolektora.

Indirektno sunčevo zračenje

Površina zaštićena MiroTherm® premazom ima veliku sposobnost selektivnosti te upija čak i difuzno svjetlo. Ovo solarno staklo s posebnom sposobnošću propuštanja svjetlosti osigurava solidne prinose topline.

Prednosti uređaja
Robusna izvedba

Površina aluminijskog okvira visoke kvalitete, zaštićena bojom na bazi praha, daje homogen izgled te čini kolektor neosjetljivim na vremenske utjecaje.

Dug životni vijek

Probrani materijali, usavršena tehnika i robustan način izvedbe garantuju pouzdanost tijekom više desetljeća.

Instaliranje
Fleksibilna primjena

Weishaupt solarni kolektori prikladni su kao dopuna starih postrojenja, a također i novih sistema grijanja. Mogu se kombinirati s različitim Weishaupt sistemima spremnika: kao solarna podrška sistemima grijanja s Weishaupt spremnikom energije (WES 660 ili WES 910) i kao solarno zagrijavanje potrošne vode s bivalentnim spremnikom WASol.

Atraktivne mogućnosti poticaja

Weishaupt solarni sistemi su vrlo učinkoviti pa su stoga često predmet poticaja. Nadležne institucije na svim nivoima, od općinskih, kantonalnih, entitetskih do državnih, kao i međunarodne organizacije, često objavljuju poticaje za ugradnju sistema koji koriste obnovljive izvore energije. Raspitajte se kod nadležnih institucija o mogućnostima poticaja. Također se možete savjetovati i sa svojim stručnjakom za grijanje.

Informativni materijal. Detaljno, opširno, zanimljivo.

Informationsmaterial Magazin

Weishaupt sistem pločastih kolektora WTS-F1

Model

Bruto površina
Širina
Dužina
Visina
Težina

Solar KEYMARK (DIN CERTCO)
Model

Bruto površina
Širina
Dužina
Visina
Težina

Solar KEYMARK (DIN CERTCO)
WTS-F1 K1

2,58
1 234,0 mm
2 092,0 mm
108,0 mm
42,000 kg

10
WTS-F1 K2

2,58
1 234,0 mm
2 092,0 mm
108,0 mm
42,000 kg

10

WTS-F1 Korištenje topline Sunca.

Sistem solarne termije u krovu savršeno se uklapa u krov zgrade i pomaže pri uštedi energije za dobivanje tople vode, kao i uštedi na grijanju.

Energija umjesto crijepa

  • Kolektori skladno integrirani u krov
  • Jedan iznad drugoga, jedan pored drugoga, vertikalno ili horizontalno
Opener
Ušteda električne energije

  • Energetski štedljiva električna solarna pumpa WHI-pump-sol
  • Opsežna tehnika sistema
Opener

Vaša pitanja.Naši odgovori na temu Solari.

Postoje li programi poticaja za solarnu energiju?

Weishaupt solarni sistemi su vrlo učinkoviti pa su stoga često predmet poticaja. Nadležne institucije na svim nivoima, od općinskih, kantonalnih, entitetskih do državnih, kao i međunarodne organizacije, često objavljuju poticaje za ugradnju sistema koji koriste obnovljive izvore energije. Raspitajte se kod nadležnih institucija o mogućnostima poticaja.

Koji je najbolji način korištenja Weishaupt solarnog sistema?

Postoje dva različita načina korištenja Weishaupt solarnog sistema.

  1. Kao podrška zagrijavanju vode: Za dobar solarni prinos optimalno je da površina kolektora bude okrenuta točno prema jugu, uz nagib krova od 45 stupnjeva. Međutim, samo u rijetkim slučajevima mogu biti ispunjena oba uvjeta istovremeno. Odstupanja se kompenziraju povećanjem površine kolektora.
  2. Kao podrška grijanju prostora: Za solarni sistem s dodatnom podrškom grijanju neophodno je zasebno projektirati veličinu kolektora i potrebnog solarnog spremnika. Zbog povećanog zahtjeva za toplinom usljed dodatne podrške grijanju treba dimenzionirati veće kolektorsko polje i solarni spremnik. Iz toga proizlazi stopa solarnog pokrića za grijanje i toplu vodu do 30 %, što znači da se troškovi grijanja mogu smanjiti do 30 %.

Specijalizirane firme za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Specijalizirane firme za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Podružnice za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Molimo odaberite mjesto.

Koristi moju lokaciju
Back
Rezultati pretraživanja Rezultat pretraživanja Nema rezultata
Rezultati se učitavaju

Pronađite svoju nadležnu podružnicu:

Up