Please select a page template in page properties.

Proizvod godine 2020. prema izboru čitatelja portala haustec: Weishaupt osvaja zlato i srebro

haustec.de, portal izdavača Gentner-Verlag za stručnjake na području kućne tehnike, 2020. godine je po treći puta organizirala izbor čitatelja za proizvod godine.

Učestvovalo je 95 proizvođača s više od 100 proizvoda u ukupno devet kategorija. Ukupno 3.200 stručnjaka glasalo je tokom gotovo pet sedmica na portalu haustec.de i odabralo svoje omiljene proizvode.

Proizvodom godine 2020. u kategoriji “grijanje” proglašen je gasni kondenzacijski uređaj Weishaupt Thermo Condens WTC-GW 80/100-A. S ovim je uređajima firma Weishaupt proširila spektar usluga svojih zidnih kondenzacijskih sistema s dosadašnjih 60 kW na 100 kW – u kaskadi čak na 800 kW. Osim praktične izvedbe, posebna obilježja su i Weishaupt SCOT sistem s automatskom kalibracijom (Safety Combustion Technology) i raspon modulacije do 14,4 kW (kod 50/30 °C).

U kategoriji “dizalice topline”Weishaupt dizalica topline zrak/voda Biblock WWP LB zauzela je drugo mjesto. Dostupna je u rasponima snage od 3-10 kW kod modela WWP LB 12 pa do 5,6-16,6 kW kod modela WWP LB 20. Aluminijske lamele s optimiziranim strujanjem i ventilator s lopaticama u obliku krila sove osiguravaju posebno tih rad. Već i kod najmanje udaljenosti postiže se razina zvučnog tlaka od 35 dB(A). To odgovara najstrožim tehničkim zahtjevima na buku (granična vrijednost u isključivo stambenim područjima i lječilištima). Zahvaljujući ubrizgavanju pare i dodatnom izmjenjivaču topline s elektroničkim ekspanzijskim ventilom, Biblock dizalica topline radi pri vanjskim temperaturama do -22 °C te daje temperature polaznog voda do 65 °C. Ove funkcije čine Biblock jednom od najtiših i najučinkovitijih dizalica topline zrak/voda na tržištu – pravi premium proizvod za novogradnju i modernizaciju objekata.

Up