Please select a page template in page properties.

Weishaupt grupa

Weishaupt grupa s više od 3.700 zaposlenika ubraja se u vodeća preduzeća za plamenike, kondenzacijsku tehniku, dizalice topline, solarnu tehniku i automatizaciju zgrade.

Glavna jedinica je Max Weishaupt GmbH u mjestu Schwendi s vlastitim institutom za istraživanje i razvoj.
Preduzeće, koje je osnovano 1932. godine, od 2009. godine je ustrojeno kao holding: pod istim krovom nalaze se tri društva, koja posluju na području energetske tehnike, dobivanja energije i upravljanja energijom.

Energetska tehnika: Weishaupt nudi široku paletu proizvoda na području plamenika, kao i kompletnih sistema grijanja na polju kondenzacijske tehnike za gas i ulje pa do solarnih sistema i dizalica topline za korištenje obnovljivih izvora energije.

Dobivanje energije: BauGrund Süd je od 2009. godine dio Weishaupt grupe i izvodi bušenja zemnim sondama i bušenja zdenaca za instaliranje dizalica topline. S iskustvom od preko 3 miliona metara bušenja i oko 40 profesionalnih ekipa za bušenje, firma BauGrund Süd jedno je od vodećih europskih preduzeća za korištenje geotermalne energije u blizini površine tla. K tome dolazi i područje ispitivanja građevinskog tla.

Upravljanje energijom: Neuberger Gebäudeautomation članica je Weishaupt grupe od 1995. godine i isporučuje inteligentnu tehniku upravljanja zgradom. Ona pruža učinkovita i cijenom povoljna rješenja u vezi sa svim tehničkim sistemima, kao što su grijanje, klimatizacija, prozračivanje, svjetlo, zaštita od sunca ili sigurnosni sistemi svih vrsta.

Up