Please select a page template in page properties.

Rekordna godina s energetskom tehnikom: Weishaupt u 2018. godini ima najveći rast u tržišnom okruženju

Uspješnost s dizalicama topline, gasnom kondenzacijskom tehnikom i drugim rješenjima u vezi s grijanjem i energijom: s prometom u vrijednosti 635 milijuna eura Weishaupt grupa bilježi 2018. godinu kao rekordnu. Razvoj je ubrzan zahvaljujući novim proizvodima za učinkovitu tehniku grijanja. Kroz značajne investicije ukupne vrijednosti 420 milijuna eura u proteklih 10 godina, firma Weishaupt je učvrstila svoj položaj u budućnosti. Na svjetskom sajmu grijanja, klimatizacije i hlađenja ISH u Frankfurtu, od 11. do 15. ožujka 2019., ova grupa predstavlja sve proizvode i usluge sa svojim firmama Weishaupt, BauGrund Süd und Neuberger Gebäudeautomation.

Weishaupt Grupa, ponuđač sistema iz oblasti energije, 2018. godine je svoj međunarodni promet povećala za sedam posto u odnosu na prethodnu godinu, na 635 milijuna eura. Na domaćem njemačkom tržištu taj je rast iznosio čak više od deset posto. Stoga je ova firma, osnovana 1932. godine, imala znatno veći rast nego prosječno tržišno okruženje. Članice ove grupe s 3.580 zaposlenika u cijelom svijetu su Max Weishaupt GmbH (proizvođač toplinskih sistema, od dizalica topline za jednoobiteljske kuće do velikih industrijskih plamenika), BauGrund Süd (bušenja za geotermalnu energiju u blizini tla) i Neuberger Gebäudeautomation.

Između ostalog, posebno su bile tražene Weishaupt dizalice topline. Broj prodanih komada u Njemačkoj 2018. godine bilježi povećanje od 22 posto u odnosu na prethodnu godinu. Ovdje se također odražava trend na tržištu tehnike grijanja. Jer dizalice topline su već 2017. godine, najprije u odobrenim novim stanovima u Njemačkoj, bile najčešće ugrađivani generatori topline. Još od 2007. godine Weishauipt ima širok proizvodni program dizalica topline za korištenje energije iz zraka, tla i vode. Uz to dolazi i kompetentnost firme BauGrund Süd iz Weishaupt grupe za bušenja zemnim sondama i bušenja zdenaca, kako bi se dobila toplina iz tla i vode.

Također s porastom broja komada prodanih proizvoda od dvanaest posto u 2018. godini, područje proizvoda kondenzacijske tehnike je iznad prosječnog rasta u toj gospodarskoj grani u Njemačkoj.

Pozitivan osvrt
Voditelj firme dipl. ing. Siegfried Weishaupt izvodi pozitivan zaključak o dugoročnom poslovanju Weishaupt grupe: „Vrlo dobar razvoj danas zasniva se na velikom kontinuitetu, koji je obilježio sva područja poslovanja u proteklim desetljećima." Poduzetnik, koji je u veljači 2019. proslavio svoj 80. rođendan, naglašava: „Max Weishaupt GmbH sa svojom ekspertizom na području energetske tehnike čini jezgru današnje grupe firmi. Kroz integraciju firme Neuberger 1995. godine i BauGrund Süd 2009. godine pokrivena su važna područja poslovanja - automatizacija zgrada i geotermija. Od dosljednog usavršavanja svih triju područja poslovanja profitira grupa preduzeća kao cjelina. To se može zahvaliti sinergiji između pojedinačnih preduzeća. Ona nam kao ponuđaču opsežnih sistema daju jedinstveni položaj u branši.“

Investiranje u budućnost
Weishaupt grupa od 2010. godine provodi desetogodišnji investicijski program u vrijednosti 420 miliona eura. U okviru ovog programa proširuje se prodajna mreža, proizvodna postrojenja, logistika, kao i istraživanje i razvoj. 2018. godine je pušten u pogon novi logistički centar u matičnoj tvornici u Schwendiju – investicija vrijedna 30 miliona eura. Sljedeće je u planu otvaranje nove centrale za Sjevernu Ameriku u Kanadi, kao i gradnja potpuno nove centrale za preduzeće BauGrund Süd. Istovremeno preduzeće ubrzava istraživanje i razvoj na području učinkovite energetske tehnike.

Partner firmama za grijanje
Osim učinkovitih i pouzdanih proizvoda, stalnom uspjehu, posebno u Njemačkoj, u velikoj mjeri doprinosi i partnerstvo firme s firmama za instaliranje i servisiranje grijanja, kaže dipl.ing. ek. Thomas Weishaupt. „Stalno dobivamo povratne informacije o tome koliko je ovo partnerstvo važno kupcima. Također i reprezentativne ankete u branši pokazuju vrlo veliko zadovoljstvo kupaca,“ kaže izvršni direktor firme Weishaupt. Kao posebno važne ponude za firme za grijanje, dipl.ing. ek. Thomas Weishaupt navodi i usluge koje se odnose na vlastite proizvode, a također i pokrivenost s 28 podružnica samo u Njemačkoj. Podružnice se nalaze u vlastitim zgradama te imaju opsežnu opremu.

„Preko Weishaupt podružnica obrtnici dobivaju usluge u vezi s našim proizvodima koje su u potpunosti prilagođene njihovim potrebama. To seže od tehničkog savjetovanja pa do praktičnih edukacija o proizvodima. “Tako Weishaupt dodatno jača gustu mrežu podružnica.

Weishaupt na sajmu ISH 2019.
Na svjetskom sajmu grijanja, klimatizacije i hlađenja ISH u Frankfurtu od 11. do 15. marta 2019. u novoj hali 12.0 na štandu veličine 2.600 kvadratnih metara grupa Weishaupt predstavlja kompletan svoj program proizvoda i usluga na području energetske tehnike, dobivanja energije i upravljanja energijom.

Preuzimanje informacija za tisak

Up