Please select a page template in page properties.

Max Weishaupt GmbH proširuje svoju upravu s dipl. ing. Thomasom Weishauptom

Thomas Weishaupt (41) je od 1. februara 2016. novi član uprave firme Max Weishaupt GmbH. Preduzeće sada vode dipl. ing. Siegfried Weishaupt, njegov sin dipl. ing. Thomas Weishaupt (obojica izvršni direktori) i od 2008. direktor dr. Karl-Heinz Romer (56).

Kao direktor firme Max Weishaupt GmbH, Thomas Weishaupt je zajedno s dr. Karl-Heinzom Romerom istovremeno i direktor Weishaupt Holdinga.
Time je obiteljska firma Weishaupt definirala buduće usmjerenje. Posebice s imenovanjem svoga sina Thomasa Weishaupta za direktora, Siegfried Weishaupt je učvrstio obiteljsko vođenje firme.

Thomas Weishaupt je u firmi već više od 10 godina. Nakon što je najprije vodio inostranu prodaju, posljednjih godina je preuzeo i unutrašnju prodaju. Studirao je na Sveučilištu Karlsruhe (TH) i diplomirao kao dipl. ing. ek. Nakon toga je završio MBA u „INSEAD School“ u Singapuru.

S prometom preko 540 miliona eura firma Weishaupt je jedno od vodećih poduzeća na području energetske tehnike, dobivanja energije i upravljanja energijom. S pogonima u mjestima Schwendi, Sennwald/CH i Donaueschingen, firma Max Weishaupt GmbH je s područjima proizvoda plamenici, sistemi grijanja, solarna tehnika i dizalice topline dobro opremljena za budućnost. Član Weishaupt grupe također je i BauGrund Süd (Bad Wurzach), jedno od najvećih poduzeća za bušenja zemnim sondama i bušenja zdenaca za korištenje geotermalne energije u blizini površine tla. S poduzećem Neuberger Gebäudeautomation (Rothenburg o.d.T.) grupa ima stručnjaka i za tehniku upravljanja zgradama, koji s upravljanjem energijom zaokružuje područja poslovanja energetske tehnike (Weishaupt) i dobivanja energije (BauGrund Süd).

Up