Please select a page template in page properties.

Gasni kondenzacijski uređaj Thermo Condens WTC-GW 32-B

Novu generaciju svojih gasnih kondenzacijskih uređaja sa 15, odnosno 25 kW firma Weishaupt proširuje novim uređajem Thermo Condens WTC-GW 32-B snage 32 kW.

Novi uređaj snage 32 kW dosljedno pojednostavljuje komunikaciju između čovjeka i tehnike te istovremeno po pitanju tehnike priključenja ostaje 100 % kompatibilan s dosadašnjim gasnim kondenzacijskim uređajima. Montaža i održavanje jednostavniji su no ikada.

Lijevo hidraulika i mehanika, desno elektronika
Zbog vertikalnog razdvajanja funkcijskih jedinica pojedinačni sastavni dijelovi, kao što su plamenik, izmjenjivač topline, pumpa itd., pregledno su raspoređeni te su lako dostupni za radove održavanja. Dodatno su hidraulika i elektronika međusobno vodonepropusno izolirani.

Garantirano u ravnini
Novi gasni kondenzacijski uređaj moguće je bez problema montirati i pustiti u rad. Zaštitno podnožje od stiropora, integrirano u pakiranju, ima dva praktična otvora za prihvat, pomoću kojih je uređaj moguće jednostavno podići na montažnu šinu. Zahvaljujući praktičnoj šini za montažu i dvostrukoj napravi za niveliranje, uređaj je u najkraćem vremenu moguće ne samo postaviti u vertikalu, već također i pomicati do 10 mm horizontalno i vertikalno. To je u svakodnevnoj praksi posebno vrijedna pomoć pri montaži, budući da je provrte vrlo rijetko moguće izvesti točno u milimetar.

Maksimalna učinkovitost zahvaljujući visokoučinkovitom izmjenjivaču topline
Unaprijeđeni visokoučinkoviti izmjenjivač topline izrađen je od aluminijsko-silicijskog pješčanog lijeva visoke kvalitete. Odlikuju ga velika toplinska provodljivost (6-7 puta bolja nego kod plemenitog čelika), učinkovitost, robusnost i dugovječnost. Površina izmjenjivača topline sa svojom promišljenom strukturom s izbočinama uzima maksimalnu energiju iz dimnih gasova. Rezultat je godišnja energetska učinkovitost 94 % i razred energetske učinkovitosti A.

SCOT regulacija izgaranja s proširenim područjem modulacije
SCOT sistem firme Weishaupt s automatskom kalibracijom uvijek osigurava optimalnu kvalitetu izgaranja, također i kod različitog sastava gasa. Raspon modulacije kod novog uređaja snage 32 kW seže do 3,8 kW. To je velika prednost u radu s djelomičnim opterećenjem, koji postaje sve važniji.

Brzo puštanje u rad zahvaljujući asistentu
Nakon pozivanja nekih graničnih uvjeta, asistent puštanja u rad predlaže moguće varijante hidraulike. S odabirom varijante hidraulike unaprijed su postavljeni mnogi parametri regulacije. To olakšava puštanje u rad i štedi vrijeme.

Modularni sistem upravljanja energijom (WEM)
Weishaupt modularni sistem upravljanja energijom može se univerzalno primjenjivati i proširivati – čak i kod kompleksnih sistema postrojenja. Standardna regulacija u gasnom kondenzacijskom uređaju obuhvaća krug grijanja i krug potrošne tople vode. Osim toga, moguće je priključiti do 24 dodatna kruga grijanja. Svaki dodatni krug grijanja je preko modula za proširenje spojen s centralnom regulacijskom jedinicom.

Praktično rukovanje putem aplikacije ili internetskog preglednika
Zahvaljujući serijskom LAN sučelju i Weishaupt portalu za upravljanje energijom, novi gasni kondenzacijski uređaj može preko interneta jednostavno i sigurno komunicirati s računalom, pametnim telefonom ili tabletnim računalom. Pri tome se poštuju trenutno najviši standardi sigurnosti. Naravno, rukovanje je moguće i putem opcionalnog sobnog uređaja.

Up